Vaš brauzer ne podržava skroling tekst

knjige

Knjiga: "Dizajn i dizajneri XX veka"
Dizajn je planetarni fenomen. On oblikuje našu prostornu i predmetnu realnost. Dvadeseti vek bio je po mnogo čemu specifičan, a na temi dizajna sudarali su se brojni stavovi iz domena estetike i filozofije, mode i potrošnje, proizvodnje i prodaje, kapitalizma i socijalizma, reda i anarhije, ekologije, energije, umetnosti. Dizajn u razvijenom ekonomijama nije bio samo primenjena umetnost, već nešto mnogo složenije i slojevitije u svim svojim kreativnim fazama.

U knjizi je prikazano preko 100 svetskih dizajnera iz oblasti enterijera, nameštaja, mode kao i grafičkog dizajna.

Format: 24x15 cm.
Obim: 256 str. Pun kolor.
Cena: 1000 din.

 

 

 

 

 

Knjiga "AMBIJENT" - DOPISNA SKOLA ZA DIZAJN ENTERIJERA je svojevrsna monografija izdata povodom 20 godina postojanja ove škole, jedinstvene po svom konceptu, ne samo u Srbiji već i u ex-Jugoslaviji u periodu 1988-2008.

Knjiga beleži kontinuitet kreiranja programa (Osnovni kurs sa vežbama i testovima, kurs Crtanja, Business kurs, kurs Stilovi u enterijeru...) zatim kreiranje video kaseta (DVD): Lepota vašeg doma, Leksikon enterijera u 30 slova, Priče o nameštaju, Enterijer XX veka) u ukupnom trajanju od 280 minuta, knjige i brošure.

Knjiga beleži profesionalnu, nacionalnu i starosnu strukturu učenika, njihovu motivaciju i entuzijazam kao i njihove radove i dostignuća.

Dopisna škola "Ambijent", registrovana u ULUPUDS-u i zaštićena u Jugoslovenskoj autorskoj agenciji, uspela je da opstane, uprkos istorijskih neprilika i novonastalih komunikacijskih prilika, u svom izvornom obliku.

Format: 15 x 22.
Obim: 250 str.
Cena: 400.

ISBN 978-86-910417-0-0

 

Knjiga "SOBA KOJU SANJAM", jedinstvena je za sve ljubitelje dizajna enterijera i uređenja stana, bez obzira da li su oni arhitekti, dizajneri ili obični ukućani, željni lepote i kulture stanovanja u svojoj kući...

Ako volite svoju kuću i uživate u lepim enterijerima, iz ove knjige naučićete da vaša soba treba da bude ogledalo vaše ličnosti a ne kopija tuđeg životnog okruženja...

Sobe se menjaju kao i ljudi. Sa modom se menjaju stilovi: klasični, moderni, rustični, futuristički... upravo ova knjiga pomoći će vam da otkrijete svoj stil...

Čitajući ovu knjigu putovaćete svetom, bićete u grčkoj , finskoj, japanskoj, njujorškoj sobi...
Ukupno 80 eseja o "sobama koje život znače".

Poklonite knjigu sebi, svom domu, onima koje volite!!!

Format: 15 x 22.
Obim: 350 str.
Cena: 600.

ISBN 978-86-910417-1-7

 

Knjiga "DIZAJN MALIH STVARI" je knjiga o stvarima iz ličnog ugla autorke, koja, na osnovu sopstvenih osećanja i profesionalnog iskustva dizajnera i dekoratera enterijera analizira naš odnos u kontekstu svakodnevnog okruženja upotrebnim predmetima. Ova knjiga bi se mogla nazvati i "razgovor sa stvarima" među kojima su, na primer, otoman, sat, kutija, stolica, komoda, polica... ali i lepeza, lutka, album, kišobran...

Šta nam priča jedan ručni sat dok gledamo koje je vreme dana ili noći?
Pročitajte ovu knjigu koja se na slaže sa tim da su stvari koje nam služe samo mrtvi predmeti, već pokušava da dokaže da su to "naši prijatelji".

Zato autorka knjigu počinje rečima: "Kada gledam predmet, predmet gleda mene. Kada koristim predmet, odnosim se prema svetu".

Format: 15 x 22 cm.
Obim: 350 str.
Cena:
600.

ISBN 978-86-910417-2-4

 

 

Knjiga "POJMOVNIK" (arhitektura, dizajn, enterijer, primenjena umetnost) obuhvata oko 1200 pojmova najšireg spektra interesovanja, od praistorije do trećeg milenijuma, sa osnovnim podacima o građevinama, enterijerima, nameštaju, antikvitetima, umetnicima, dizajnerima, stilskim pravcima, o istorijski uslovljenim trendovima, o prožimanju kultura i civilizacija.

Obuhvata ogroman deo onoga što je uticalo i utiče na ambijent u kome se odvijao i odvija život čovečanstva.

1200 pojmova je možda malo u odnosu na stotine hilhada mogućih pojmova iz ovih oblasti, ali više nego dovoljno da se pred čitaocima otvore vrata raja sa svim lepotama koje ove oblasti sa sobom nose. Bilo za kojim pojmom da krenete, otkrićete ne samo jednu riznicu ljudske kreativnosti, već i nove puteve koji će vas do novih riznica povesti.

Ovaj P0JM0VNIK iz oblasti arhitekture, enterijera, dizajna i primenjene umetnosti, namenjen je svima onima koji su pristalice primene principa umetnosti u svakodnevnom životu, bilo da se ovim temama bave kao profesijom ili su im vizuelne umetnosti na srcu kao deo svakodnevnog života i uživanja.

Format: 21 x 22 cm.
Obim: 160 str.
Cena:

 

KNJIGA "STIL0VI U ENTERIJERU" sa dodatkom "DIZAJN ENTERIJERA XX VEKA"

Vekovi ljudske civilizacije ostavili su nam u nasleđe fantastičan broj STIL0VA, oličenih u nemerljivom bogatstvu oblika i boja, u službi ljudskih potreba.

Umetnici su oduvek bili veoma aktivni kada je u pitanju oblikovanje nameštaja i enterijera, pa su tako dali neprocenjiv doprinos lepoti življenja.

Knjiga "Stilovi u enterijeru" (pisana u formi rečnika), vodi vas kroz svet stilova nameštaja i enterijera uz pomoć 48 priča, od Starog, Srednjeg i Novog veka, kroz prostor od Dalekog istoka do zemalja sa obe strane Atlantika, sa severa na jug, širom planete. 48 priča je 48 stilova, od kojih je svaki jedan stilski svet za sebe.

Knjiga "Stilovi u enterijeru" ima dodatak o dizajnu enterijera i nameštaja XX veka.

Ova knjiga ima dvostuku ulogu: da vas nauči ali i da vas potstakne da naučite još dva, tri ili sto puta više o jednoj oblasti umetnosti i života punoj lepote, duha i inspiracije.

Adam, Ampir, Art deko... Barok, Bidermajer... Klasicizam, Gotika, Rokoko, Postmodernizam, Modernizam, Tonet...

Format: 21 x 22 cm.
Obim: 280 str. Pun kolor.
Cena:


Knjiga "SVETLOSTI I SENKE U KUĆAMA UMETNIKA" opisuje kuće i sobe u kojima su živeli i stvarali umetnici, čija su imena upisana zlatnim slovima u istorije likovnih, muzičkih i književnih umetnosti sveta.

Raznolikost pojedinačnih ljudskih sudbina neraskidivo je vezana za mesta u kojima se odvijala njihova svakodnevica.

Čitajući ovu knjigu otvorićete mnoga vrata i zakoračićete u sobe genija, da bi ste otkrili čitav spektar izuzetnih sudbina, od glamura do bede, od spokojne intime do tužne samoće i tragike.

Neko je rekao da kuća, ta velika biljka od kamena, drugačije uspeva, ako u njoj živi umetnost. Upoznavanje sa životnim okvirom jednog Dostojevskog, Dalija, Kolet ili Koko Šanel, predstavlja istinsko uživanje i svojevrsnu avanturu duha. Jednostavno, knjigu morate pročitati !!!

60 kuća, 60 priča, 60 sudbina.

Format: 18 x 22,5.
Obim: 250 str.
Cena:

ISBN 978-86-83305-34-6

 

Autorke su nagrađene PLAKETOM ULUPUDS-a za stvaralaštvo 2007/2008.